Trójkolorowy ryż z tuńczykiem, ananasem i czarnymi oliwkami

Trójkolorowy ryż z tuńczykiem, ananasem i czarnymi oliwkami

Ostatnio do serca (hmm...w sumie do żołądka) przypadł nam trójkolorowy ryż. Mieszanka białego, czarnego i czerwonego ryżu z orzechowym posmakiem sama w sobie jest pyszna.

Ja jednak poszłam krok dalej i do ryżu powędrowała:

  • odrobina mieszanki sałat,
  • tuńczyk,
  • ananas,
  • czarne oliwki,
  • podsuszane pomidory,
  • zielona cebulka,
  • ogórek
  • feta
  • dodatkowo wszystko zostało lekko posolone,
  • polane pyszną, lekko gorzką, zieloną oliwą;
  • do tego wcisnęłam sporo cytryny,
  • dodałam chilli
  • i na 30 dkg ryżu 1 płaską łyżkę majonezu (bez majonezu też jest ok);
  • całość posypałam oregano.

reklama

Niestety zdjęcie nie oddaje urody tego dania - musiałam robić je w pospiechu, ponieważ H. usiłowała mi wyrwać talerz i pochłonąć jego zawartość.

Najprzyjemniejsze, że przez to, że ryż jest jędrny nawet po kilku godzinach, sałatka nie wygląda, jak "paciajda". Chociaż, kiedy patrzę na fotę... Ale to wina zdjęcia:).

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: