reklama

Grecki omlet

Składniki

  • 1 / 4 - szklanki posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 ząbek roztartego czosnku
  • 1 / 4 - szklanki pokrojonych pomidorków
  • 4 - jaja
  • 1 / 4 - szklanki mleka
  • 1 / 2 - kubka pokruszonego sera feta

1. Na patelnię wlej odrobinę oliwy
2. Dodaj cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu 4 min. lub do zmięknięcia cebuli  często mieszając
3. Dodaj część pomidorów
4. Ubij  jajka z mlekiem
5.Wlej równomiernie mieszankę na podsmażone warzywa. Kiedy jajka się zetną, lekko podnieś je łopatką i przełóż nieusmażoną częścią na patelnię.
6.W momencie, kiedy jajka są prawie dosmażone, posyp je równomiernie 1 / 4 filiżanki sera.
7.Smaż przez minutę, a następnie łopatką podważ i złóż omlet na pół
8. Zdejmij z palnika i  pozostawić na 2 min. pod przykryciem aby ser stopił się nieznacznie.
9. Posyp omlet resztą sera i jeśli masz ochotę dodaj bazylię:-)

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: