reklama

Klopsiki

Smaczne, lekkkostrawne i szybkie w przygotowaniu zachwycą nie tylko dzieci,

ale także dorosłych miłośników klasycznej, prostej kuchni jak u mamy.

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • jajko
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • mąka
  • sól, pieprz, czosnek

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki (z wyjątkiem bulionu) dokładnie wymieszaj, wyrób klopsiki. Obtocz w mące. Wkładaj porcjami do wrzącego bulionu, gotuj około 15 minut. Podawaj z sosem pomidorowym lub śmietanowo-koperkowym, z ryżem, makaronem lub ziemniakami, w towarzystwie surowych lub gotowanych warzyw. Smacznego!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

reklama

Niezbędniki w dziale przepisy

Przedszkolak

W zerówce