reklama

Klopsiki

Smaczne, lekkkostrawne i szybkie w przygotowaniu zachwycą nie tylko dzieci,

ale także dorosłych miłośników klasycznej, prostej kuchni jak u mamy.

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • jajko
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • mąka
  • sól, pieprz, czosnek

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki (z wyjątkiem bulionu) dokładnie wymieszaj, wyrób klopsiki. Obtocz w mące. Wkładaj porcjami do wrzącego bulionu, gotuj około 15 minut. Podawaj z sosem pomidorowym lub śmietanowo-koperkowym, z ryżem, makaronem lub ziemniakami, w towarzystwie surowych lub gotowanych warzyw. Smacznego!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.