reklama

Łosoś zapiekany z zielonym groszkiem

Łosoś zapiekany z zielonym groszkiem to świetny pomysł na zdrowy i pyszny obiad.

Jego dodatkowym walorem jest to, że jest to danie naprawdę ekspresowe.

Składniki:

• kawałki świeżego łososia (tyle, ile osób)
• 2 łyżki mrożonego groszku
• masło
• 2 ząbki czosnku, sól, sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Każdy kawałek łososia umieść na kawałku folii lub papieru do pieczenia.

Oprósz go solą, skrop sokiem cytryny. Na każdy połóż łyżeczkę masła (zamiast masła może być oliwa z oliwek), nieco czosnku (przeciśniętego przez praskę) i groszek.

Zawiń rybę w folię (złóż papier) – staraj się, żeby opakowanie było szczelne. Umieść na blaszce.

Wstaw do rozgrzanego piekarnika - 220 C. Piecz 20 minut.

Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami – w całości lub w talarkach i warzywami – na przykład gotowanymi na parze. Smacznego!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.