reklama

Pietruszkowo- migdałowe pesto

Pesto zazwyczaj kojarzy się z bazylią, ale tym razem mam dla was wersję, która jest równie smaczna i prosta w wykonaniu.

Można to pesto po dodaniu makaronu
traktować, jako osobne danie  albo sos wykorzystywać, jako dodatek o mięsa.

Składniki:
400 g.makaronu
pęczek pietruszka,
2 ząbki czosnku,
garść migdałów,
2 łyżki tartego pecorino,
2 łyżki tartego parmezanu,
oliwa z oliwek,
opakowanie serka ricotta,
sól i pieprz.

Przygotowanie:

Posiekaj natkę pietruszki z garścią migdałów. Dodaj oba sery i wyciśnij do tego ząbki czosnku.
Zawartość przełóż do miski i wymieszaj z oliwą z oliwek oraz świeżym serem ricotta. Dodaj sól i pieprz.

Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Przełóż do miski z pesto, wymieszaj i natychmiast podawaj.

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 5,00 z 5. Głosów: 1
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.
reklama