reklama

reklama

Babeczki z szynką i serem

Babeczki z szynką i serem to nic innego jak wytrawna wariacja muffinowa.

Super szybkie do wykonania - a jakże efektowne! Świetne na ciepło i na zimno. Na kolację i na drugie śniadanie - do pracy czy do szkoły.

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jajko
  • szklanka mleka
  • 75 g masła
  • 100 g pieczonej szynki
  • 100 g sera żółtego
  • Sól, cukier, gałka muszkatołowa – do smaku

Sposób przygotowania:

W misce wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta wraz z przyprawami i cukrem, w drugiej wymieszaj mleko z roztrzepanym wcześniej jajkiem i rozpuszczonym masłem.

Wszystkie składniki połącz i dorzuć pokrojone na drobne kawałki ser i szynkę.

Ciasto przelej do wysmarowanych masłem foremek do muffinów (ok. ¾ foremki) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut. Smacznego!


SMACZNEGO!

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: