Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka można jeść na wiele sposobów – na miękko, na twardo, jako jajecznicę, jaja sadzone czy omlety.

Można je też faszerować – w tym temacie właściwie nic nas nie ogranicza. Poniżej szybki przepis na zdecydowane w smaku jaja faszerowane tuńczykiem.

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • pół puszki tuńczyka w sosie własnym
  • majonez
  • sól, pieprz
  • zielone oliwki

reklama

Sposób przygotowania:

Ugotowane na twardo jajko przetnij na pół, wyciągnij z nich żółtka.

Żółtka wymieszaj dokładnie z majonezem i lekko odsączonym tuńczykiem.

Dopraw solą i pieprzem, farsz ułóż w jajkach. Posmaruj lekko majonezem, udekoruj oliwką (możesz też – zamiast wierzchniej warstwy majonezu - położyć na nie ser i przez chwilę zapiec). Smacznego!

reklama

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

reklama

Desery 

Kolacje

Ocena: Jeszcze nie ma ocen...

Kliknij, żeby dodać swój głos

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją:

Zobacz także

Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia

Cukinia jest niezwykle wdzięcznym warzywem - stanowi smaczne, doskonałe tło dla różnych kulinarnych...   Więcej

Grzanki z mozarellą

Grzanki z mozarellą

Grzanki z mozarellą to fantastyczna alternatywa dla klasycznych kanapek. Robi się je szybko, a smakują...   Więcej

Babeczki z szynką i serem

Babeczki z szynką i serem

Babeczki z szynką i serem to nic innego jak wytrawna wariacja muffinowa. Super szybkie do wykonania - a...   Więcej

Papryka nadziewana twarogiem

Papryka nadziewana twarogiem

Paprykę można faszerować na wiele sposobów - mięso mielone, ryż, ser to klasyka. A gdyby tak...   Więcej

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka jest świetnym dodatkiem do kanapek, zapiekanek czy grzanek. Banalnie prosta,...   Więcej

reklama

Niezbędniki w dziale przepisy

Przedszkolak

W zerówce