Papryka nadziewana twarogiem

Paprykę można faszerować na wiele sposobów - mięso mielone, ryż, ser to klasyka.

A gdyby tak nafaszerować ją twarogiem? Powstałoby pyszne danie - idealne na lekką, pożywną kolację.

Składniki:

  • 6 papryk
  • 60 dag twarogu
  • 2 jajka
  • 6 łyżek śmietany
  • sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Paprykę dokładnie umyj, zetnij nasadkę, oczyść z nasion.

Twaróg rozetrzyj z jajkami, dopraw solą i pieprzem.

Papryki faszeruj nadzieniem i stawiaj pionowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posmaruj śmietaną.

Paprykę zapiekaj przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220oC. Podawaj na ciepło. Smacznego!

reklama

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

reklama

Desery 

Kolacje

Ocena: 5 z 5. Ocen: 1

Kliknij, żeby dodać swój głos

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją:

Zobacz także

Brokuły zapiekane w sosie serowym

Brokuły zapiekane w sosie serowym

Brokuły na stole grają zazwyczaj drugoplanowe role - najczęściej są zdrowym dodatkiem do mięsnych dań...   Więcej

Faszerowana cukinia

Faszerowana cukinia

Cukinia jest niezwykle wdzięcznym warzywem - stanowi smaczne, doskonałe tło dla różnych kulinarnych...   Więcej

Grzanki z mozarellą

Grzanki z mozarellą

Grzanki z mozarellą to fantastyczna alternatywa dla klasycznych kanapek. Robi się je szybko, a smakują...   Więcej

Babeczki z szynką i serem

Babeczki z szynką i serem

Babeczki z szynką i serem to nic innego jak wytrawna wariacja muffinowa. Super szybkie do wykonania - a...   Więcej

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka jest świetnym dodatkiem do kanapek, zapiekanek czy grzanek. Banalnie prosta,...   Więcej

reklama

Niezbędniki w dziale przepisy

Przedszkolak

W zerówce