reklama
Ciasto francuskie z cukinią, karmelizowaną cebulą i pomidorami z serem kozim

Ciasto francuskie z cukinią, karmelizowaną cebulą i pomidorami z serem kozim

Gotowe ciasto francuskie nałożyłam do foremki i wrzuciłam do nagrzanego do 220 stopni piekarnika, obciążyłam pokrywką, bo chciało rosnąć. Nastawiłam zegarek na 5 min.

W tym czasie na plasterki pokroiłam kawałek cukinii, wyjęłam słoik z karmelizowaną cebulą i pomidorami (M&S cena koło 6 zł), kilka oliwek i 4 plasterki sera koziego, który pokroiłam na mniejsze kawałki.

Po 6 min. wyjęłam z piekarnika ciasto, rozsmarowałam sos, położyłam resztę składników i poszłam pracować. Po kolejnych 25 min. tarta była gotowa.

Na talerze powędrowała w towarzystwie roszponki. Pokroiłam cienko czerwoną cebulę, dodałam oliwy i octu balsamicznego (powinnam była dodać cytrynę).

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.