reklama
Kasza kuskus z warzywami – po prostu, po włosku

Kasza kuskus z warzywami – po prostu, po włosku

Dzisiaj prosto i na temat, bo czasu brak. Nadal uważam, że kuskus jest przyjacielem mamy. Niewymagający, nienarzucający się i właściwie sam się przygotowuje. Najlepiej zrób go w przeddzień wieczorem i niech stygnie do rana. Dodaj tylko oliwę żeby nie przestał być sypki:)

1. Kuskus (rozumiem już zalany wrzątkiem czeka na poranek) 

2. Pomidory, paprykę, cebulę, ogórek drobno pokrój

3. Pęczek zielonej pietruszki posiekaj 

4. oliwki wyjmij z opakowania;) 

Całość wymieszaj z kaszą. Polej pyszną oliwą oraz sporą ilością soku z cytryny. Do tego trochę soli i szczypta peperoncino lub innych ziół. Możesz dodać miętę, ja rano nie maiłam siły doczołgać się do ogrodu.  Cebulę parzę, bo ma łagodniejszy smak i zapach, a garść natki pietruszki dodatkowo go zabija.

Kuskus ugotowałam wczoraj, warzywa pokroiłam drobno- w miseczce czekały przez noc w chłodnym przedsionku. Rano zmieszałam składniki, dodałam oliwę i sok - gotowe.

Na deser nektarynka i muffinka cytrynowo-malinowa (efekt walki z muszkami) Przepis Nigelli . Jest banalny i szybki w wykonaniu - zwłaszcza jeśli posiadasz papilotki do foremek. Ja piekłam bez papilotek i mam wrażenie, że wyjęcie ciastek trwało dłużej niż sam proces przygotowania i pieczenia.

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.