Ostatnia modyfikacja: 31/10/2012 , artykuł powstał: 4/10/2010

Grecki omlet

Składniki

  • 1 / 4 - szklanki posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 ząbek roztartego czosnku
  • 1 / 4 - szklanki pokrojonych pomidorków
  • 4 - jaja
  • 1 / 4 - szklanki mleka
  • 1 / 2 - kubka pokruszonego sera feta

1. Na patelnię wlej odrobinę oliwy
2. Dodaj cebulę i czosnek, smaż na średnim ogniu 4 min. lub do zmięknięcia cebuli  często mieszając
3. Dodaj część pomidorów
4. Ubij  jajka z mlekiem
5.Wlej równomiernie mieszankę na podsmażone warzywa. Kiedy jajka się zetną, lekko podnieś je łopatką i przełóż nieusmażoną częścią na patelnię.
6.W momencie, kiedy jajka są prawie dosmażone, posyp je równomiernie 1 / 4 filiżanki sera.
7.Smaż przez minutę, a następnie łopatką podważ i złóż omlet na pół
8. Zdejmij z palnika i  pozostawić na 2 min. pod przykryciem aby ser stopił się nieznacznie.
9. Posyp omlet resztą sera i jeśli masz ochotę dodaj bazylię:-)

reklama

Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

reklama

Desery 

Kolacje

Ocena: 0 z 5. Ocen: 0

Kliknij, żeby dodać swój głos

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją:

Zobacz także

Muffiny czy babeczki?

Muffiny czy babeczki?

Najpierw, na fali walki z makaronizmami, mówiłam na wszystko babeczki. Następnie, gdy już na dobre...   Więcej

Ekspresowe przyjęcie dla wymagających

Ekspresowe przyjęcie dla wymagających

Leniwa sobota. Żadnych planów, snujecie się po domu, co pewien czas próbując tylko jakoś ukierunkować...   Więcej

Jak upiec idealne ciasto drożdżowe – poradnik dla początkujących

Jak upiec idealne ciasto drożdżowe – poradnik dla początkujących

- Ach, wakacje u babci! – westchnie ten i ów, przywołując odległe wspomnienie. – Świeże mleko i...   Więcej

reklama

Niezbędniki w dziale przepisy

Przedszkolak

W zerówce