reklama

Zupa z kurczaka i kukurydzy

Ten przepis jest prosty i smaczny.

Idealny, jeżeli wasza rodzina dba o wagę, a jednocześnie lubi jeść zdrowo i pysznie.

Złocista kukurydza w towarzystwie pasków z piersi kurczaka i zielonej, pełnej optymizmu dymki. Zestaw doskonale optymistyczny:)

Składniki

1 por
4 ziemniaki
2 piersi z kurczaka
2 łyżki oliwy z oliwek
40 dkg. kukurydzy
750 ml bulionu z kurczaka
1 łyżka szczypiorku l. dymki

Wykonanie

Pokrój pory w cienkie plasterki, ziemniaki w drobną kostkę.
Pierś kurczaka pokrój w paski.

Rozgrzej olej w garnku, włóż pory, przykryj pokrywką i je podduś.
Następnie dodaj kurczaka, kukurydzę i ziemniaki. Wymieszaj i wlej bulion.

Gotuj na niewielkim ogniu przez dwadzieścia minut.

Po ugotowaniu podawaj posypane pokrojoną dymką i posypane świeżym pieprzem.
Sprawdź inne nasze przepisy:

Śniadania

Zupy

Drugie dania

Desery 

Kolacje

 

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.
reklama