reklama
Makaron ryżowy z warzywami i kurczak w wersji kwaśno-słodkiej

Makaron ryżowy z warzywami i kurczak w wersji kwaśno-słodkiej

Makaron ryżowy lekko orzeźwiający (przygotowanie - 15 minut), może dzięki kolorom nawet ożywiający;).

Dzisiaj:

  • makaron ugotowałam
  • 1/4 marchewki starłam
  • 1/2 białą rzodkiewki (takiej okrągłej) starłam
  • omlecik zwijany zrobiłam galopem
  • sezam podsmażyłam
  • kawałek cukinii pokroiłam w paski i na moment wrzuciłam na gorąca patelnię z odrobiną oliwy.

Makaron wymieszałam z sosem sojowym, odrobiną octu ryżowego i oliwą z awokado. Na wierzch wrzuciłam warzywa. Posypałam sezamem i pokruszonymi algami i pokrojoną dymką. Położyłam omleciki.

Wczoraj:

pokroiłam pierś kurczaka. Posoliłam, popieprzyłam świeżym pieprzem. Wrzuciłam do mąki kukurydzianej, potem do jajka i do mąki ponownie. Obsmażyłam na złoty kolor. Następnie zrobiłam z miodu, imbiru, sosu sojowego, ketchupu, ząbka czosnku i octu ryżowego zaprawę.

Dodałam 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Wymieszałam i zalałam kurczaka. Następnie wrzuciłam na 175 C do piekarnika na 20 minut. Korzystałam z tego przepisu, który następnym razem zrobię dokładnie, ale teraz nie miałam czasu. I mój filet ważył też sporo mniej, bo 20 dkg. Sam mój czas wykonania koło 10 min. Reszta - piekarnik;)

Winogronka rodzynkowe w ramach deseru i do szkołyyyy.

Uważasz, że ten tekst jest wart przeczytania? Poleć go znajomym:

Oceń:

Wysyłam Twój głos!
Ocena: 0,00 z 5. Głosów: 0
Kliknij w gwiazdki, żeby dodać swój głos.
reklama